Nieuws Coronavirus (covid-19)
UPDATE Coronavirus 30 maart 2020Het kabinet heeft besloten dat alle evenementen en bijeenkomsten met meerdere personen (3 of meer) tot 1 juni verboden zijn. Dit houdt in dat tot 1 juni alle evenementen in Helmond afgelast zijn. Het kabinet heeft nieuwe verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus genomen. Kappers, schoonheidssalons en casino’s moeten, net zoals de horeca, dicht tot 6 april. Winkels moeten maatregelen nemen om het aantal klanten te beperken en een ruime afstand tussen mensen te garanderen (minimaal 1,5 meter). Klik hier voor een poster die je kunt printen en op kan hangen in je winkel.
Start je eigen persoonlijke bestelpagina, gratis webservice vanuit een goed hartIs je wens of overweeg je een bezorg-/afhaalservice te bieden, maar voorziet je website daar niet in of heb je geen website, dan wordt je nu geholpen! Voor ondernemers wordt een bestelpagina, eenvoudig gekoppeld aan je huidige website aangeboden. Maar ook als je geen website hebt kun je hiervan gebruik maken. Hiermee kun je online producten presenteren, laten bestellen en afrekenen.

Marvelous en Nedcomp doneren alle mkb’ers die hier behoefte aan hebben een persoonlijke online bestelpagina. Dit doen zij simpelweg vanuit een goed hart. Er zit geen verdienmodel achter en ze verzamelen geen data! De klantgegevens blijven in jouw bezit. De persoonlijke bestelpagina wordt gratis verstrekt en in een paar muisklikken kun je van start.

Deze webservice kan gebruikt worden door zowel horecaondernemers als retailers. Eventueel is de bestelpagina uit te breiden met betaalfunctionaliteit. Je wordt dan geholpen om een account aan te maken bij de paymentprovider (mollie.com) zodat bestellingen dan ook online afgerekend kunnen worden. Er zijn dan nog steeds geen vaste kosten, alleen betaal je dan de paymentprovider €0,29 per bestelling.

Aanmelden via https://bestelservice.marvelous.nl/helmond. Er wordt dan contact met je opgenomen en krijg je een persoonlijke inlogcode waarmee je eigen pagina kan vullen.
Dit initiatief zullen we gezamenlijk (Parkmanager, Wijkmanager en Centrummanager) uitdragen om alle Horeca- en Retail ondernemers van Helmond te ondersteunen. Samen staan we sterk!

Corona: Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ersVanaf nu kunt u als ondernemer of zzp-er in de regio Helmond-De Peel een aanvraag indienen voor een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of voor bedrijfskapitaal. Het is een tijdelijke voorziening voor drie maanden die per 1 maart 2020 ingaat. Hieronder vindt u informatie over de voorwaarden en een aanvraagformulier dat aan ondernemerspunt@senzer.nl gestuurd kan worden. Ondernemers en zzp-ers in financiële problemen door de Corona crisis kunnen een beroep doen op deze voorziening. Alle aanvragen worden met spoed behandeld. Klik hier voor meer informatie.
Gemeente Helmond OndernemersloketDe coronacrisis heeft ook grote impact op het bedrijfsleven. Veel medewerkers zitten ziek thuis, evenementen gaan niet door en het maatschappelijk leven ligt voor een groot deel stil. Bent u als ondernemer getroffen door deze crisis en zoekt u naar antwoorden op uw vragen? Dan kunt u terecht bij het ondernemersloket. Via accountmanagement@helmond.nl of via het centrale nummer 140492 is het loket bereikbaar. Desgewenst kunnen de accountmanagers ook rechtsreeks benaderd worden en handelen zij vragen persoonlijk af. Klik hier voor meer informatie.
Uitstel en/of spreiding van betaling gemeentelijke belastingenVerlaging van gemeentelijke belastingen (OZB, rioolheffing en evt. reinigingsrecht voor afvalinzameling) is juridisch gezien niet het juiste middel, omdat hierdoor rechtsongelijkheid ontstaat ten opzichte van andere sectoren. Wel maakt de gemeente voor de gemeentelijke belastingen uitstel van betaling mogelijk. Dit zullen ze actief onder de aandacht brengen bij ondernemers. Daarnaast schort de gemeente, in lijn met het voorgaande, vanzelfsprekend het versturen van (dwang)invorderingsmaatregelen zoals aanmaningen en dwangbevelen de komende tijd op. Het niet voldoen aan betalingstermijnen heeft dan geen consequenties. Reeds aangevraagde gespreide betaling via automatische incasso loopt vooralsnog regulier door.
MaatregelenHet kabinet heeft een pakket aan maatregelen voor banen en economie genomen. Belangrijk voor de toekomst van winkelgebieden en ondernemers. Zo wordt ondernemers de mogelijkheid geboden om soepeler uitstel aan te vragen van de betaling van diverse belastingen; wordt ondernemers de mogelijkheid geboden (onder voorwaarden) om een tijdelijke tegemoetkoming in de loonkosten te krijgen. Allemaal maatregelen die ondernemers in winkelgebieden de nodige lucht geven in deze lastige tijden.

Een overzicht van maatregelen en informatie vind je op de website van gemeente Helmond en veel gestelde vragen over het coronavirus vind je hier.

Verder adviseren wij u dringend de aangekondigde, of nog aan te kondigen (nood) maatregelen/steun van de overheid goed in de gaten te houden en met uw adviseur hierover in contact te treden!

We wensen iedereen heel veel sterkte, wijsheid, creativiteit en flexibiliteit toe in deze strijd.  Blijf alert op de veiligheid en gezondheid van jezelf, je medewerkers en klanten.
Pas goed op elkaar en op jezelf!

Property Developments BV, Partner en Partner Vastgoed BV, Mark V. Vastgoed BV