De Poolse Gosia – eigenlijk heet ze Malgorzata – woont samen met haar man Karol en ze is een kersverse Helmonder. Inmiddels is ze vijf jaar in Nederland waarvan de laatste drie maanden in onze stad. “Ik vond het Ketsegangske zo’n schattig straatje toen ik hier voor het eerst kwam. Ik moest en zou hier gaan wonen.”

En die droom is uitgekomen. “Hiervoor woonden we in Asten maar ik wilde graag verhuizen om meer kans te hebben op een baan. Op internet zag ik toevallig dat deze huisjes te huur waren dus we hebben meteen toegeslagen”, zegt ze lachend.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt

Klein maar fijn

We stappen binnen en staan meteen midden in de woonkamer. De huisjes aan misschien wel het mooiste straatje van Helmond zijn klein. “Hierboven is nog een slaapkamer en de badkamer. En dan heb je ’t wel zo’n beetje gezien. Groot is het niet, maar voor met z’n tweeën is het prima”, legt Gosia uit.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt

Veel culturen in een straatje

“Dit is een rijtje van vier huizen en eigenlijk heeft elke woning een andere nationaliteit. Wij komen uit Polen, er woont een Griek, er zijn ook Nederlanders en er woont iemand die uit Spanje komt.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt

Een baan als productiemedewerker bracht Gosia naar Helmond. Ze gaat nog regelmatig naar haar thuisland. Toch vindt ze het weer heel fijn om daarna terug te komen in Nederland. “Dat voelt altijd weer als een opluchting. In Polen is alles zo gehaast, terwijl hier in Helmond best veel rust is. Het grootste verschil is dat hier geen reclameborden langs de weg staan en dat automobilisten hier niet zoveel toeteren. Dat is zoveel afleiding tijdens het rijden. Nee, dan is het in Nederland toch een stuk fijner.”

Bron: https://indebuurt.nl/helmond/woning-van-de-week/binnenkijken-bij-gosia-in-haar-kleine-huisje-aan-het-ketsegangske~48343/