Steeds meer bezoekers naar centrum van Helmond

De bezoekersaantallen in het Helmondse centrum zijn het afgelopen jaar flink gestegen. De afdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente deed onderzoek. In het centrum van Helmond hangen sinds medio 2012 vijf meetpunten die 24 uur per dag, 7 dagen per week het aantal passanten tellen. Vier van deze meetpunten vinden we in het centrale winkelgebied. Omdat de tellingen continu plaatsvinden hebben we inzicht in bezoekersaantallen van elke gewenste dag en van elk gewenst tijdstip. Het systeem registreert op basis van bluetoothsignalen en geeft informatie over het totale aantal passanten, maar ook over het aantal unieke bezoekers. Dit zijn de belangrijkste conclusies van het onderzoek: – Het aantal unieke shoppers in 2014 was 15% hoger dan in 2013. – De zaterdag was en is de drukste winkeldag. – De koopzondagen werden gemiddeld 3% minder bezocht dan in 2013. – Van de unieke shoppers op vrijdag komt bijna 1/3 tussen 18.00 en 21.00 uur. – Zaterdag rond 15.00 uur is het in het centrum het drukste moment van de week. – De verblijfsduur is in 2014 op alle dagen van de week gestegen. – In 2013 was de verblijfsduur op zaterdag en koopzondag het langste. – In 2014 is de verblijfsduur op vrijdag het langste. Goed nieuws is ook dat de ingezette stijging zich in het eerste half jaar van 2015 voortzet. het aantal unieke bezoekers (+14%) en het aantal unieke shoppers (+16%) is wederom fors gestegen. Het contract met de leverancier, City Traffic, is onlangs voor drie jaar verlengd. gedurende die drie jaar wordt de verkregen informatie nog accurater ingericht waardoor we een steeds beter en actueler beeld krijgen van het bezoek aan en verblijf in het centrum.

Nieuws Coronavirus (covid-19)
UPDATE Coronavirus 25 maart 2020

Het kabinet heeft besloten dat alle evenementen en bijeenkomsten met meerdere personen (3 of meer) tot 1 juni verboden zijn. Dit houdt in dat tot 1 juni alle evenementen in Helmond afgelast zijn. Het kabinet heeft nieuwe verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus genomen. Kappers, schoonheidssalons en casino’s moeten, net zoals de horeca, dicht tot 6 april. Winkels moeten maatregelen nemen om het aantal klanten te beperken en een ruime afstand tussen mensen te garanderen (minimaal 1,5 meter). Klik hier voor een poster die je kunt printen en op kan hangen in je winkel.

Start je eigen persoonlijke bestelpagina, gratis webservice vanuit een goed hart

Is je wens of overweeg je een bezorg-/afhaalservice te bieden, maar voorziet je website daar niet in of heb je geen website, dan wordt je nu geholpen! Voor ondernemers wordt een bestelpagina, eenvoudig gekoppeld aan je huidige website aangeboden. Maar ook als je geen website hebt kun je hiervan gebruik maken. Hiermee kun je online producten presenteren, laten bestellen en afrekenen.

Marvelous en Nedcomp doneren alle mkb’ers die hier behoefte aan hebben een persoonlijke online bestelpagina. Dit doen zij simpelweg vanuit een goed hart. Er zit geen verdienmodel achter en ze verzamelen geen data! De klantgegevens blijven in jouw bezit. De persoonlijke bestelpagina wordt gratis verstrekt en in een paar muisklikken kun je van start.

Deze webservice kan gebruikt worden door zowel horecaondernemers als retailers. Eventueel is de bestelpagina uit te breiden met betaalfunctionaliteit. Je wordt dan geholpen om een account aan te maken bij de paymentprovider (mollie.com) zodat bestellingen dan ook online afgerekend kunnen worden. Er zijn dan nog steeds geen vaste kosten, alleen betaal je dan de paymentprovider €0,29 per bestelling.

Aanmelden via https://bestelservice.marvelous.nl/helmond. Er wordt dan contact met je opgenomen en krijg je een persoonlijke inlogcode waarmee je eigen pagina kan vullen.
Dit initiatief zullen we gezamenlijk (Parkmanager, Wijkmanager en Centrummanager) uitdragen om alle Horeca- en Retail ondernemers van Helmond te ondersteunen. Samen staan we sterk!

Corona: Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ers

Vanaf nu kunt u als ondernemer of zzp-er in de regio Helmond-De Peel een aanvraag indienen voor een aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of voor bedrijfskapitaal. Het is een tijdelijke voorziening voor drie maanden die per 1 maart 2020 ingaat. Hieronder vindt u informatie over de voorwaarden en een aanvraagformulier dat aan ondernemerspunt@senzer.nl gestuurd kan worden. Ondernemers en zzp-ers in financiële problemen door de Corona crisis kunnen een beroep doen op deze voorziening. Alle aanvragen worden met spoed behandeld. Klik hier voor meer informatie.

Gemeente Helmond Ondernemersloket

De coronacrisis heeft ook grote impact op het bedrijfsleven. Veel medewerkers zitten ziek thuis, evenementen gaan niet door en het maatschappelijk leven ligt voor een groot deel stil. Bent u als ondernemer getroffen door deze crisis en zoekt u naar antwoorden op uw vragen? Dan kunt u terecht bij het ondernemersloket. Via accountmanagement@helmond.nl of via het centrale nummer 140492 is het loket bereikbaar. Desgewenst kunnen de accountmanagers ook rechtsreeks benaderd worden en handelen zij vragen persoonlijk af. Klik hier voor meer informatie.

Uitstel en/of spreiding van betaling gemeentelijke belastingen

Verlaging van gemeentelijke belastingen (OZB, rioolheffing en evt. reinigingsrecht voor afvalinzameling) is juridisch gezien niet het juiste middel, omdat hierdoor rechtsongelijkheid ontstaat ten opzichte van andere sectoren. Wel maakt de gemeente voor de gemeentelijke belastingen uitstel van betaling mogelijk. Dit zullen ze actief onder de aandacht brengen bij ondernemers. Daarnaast schort de gemeente, in lijn met het voorgaande, vanzelfsprekend het versturen van (dwang)invorderingsmaatregelen zoals aanmaningen en dwangbevelen de komende tijd op. Het niet voldoen aan betalingstermijnen heeft dan geen consequenties. Reeds aangevraagde gespreide betaling via automatische incasso loopt vooralsnog regulier door.

Maatregelen

Het kabinet heeft een pakket aan maatregelen voor banen en economie genomen. Belangrijk voor de toekomst van winkelgebieden en ondernemers. Zo wordt ondernemers de mogelijkheid geboden om soepeler uitstel aan te vragen van de betaling van diverse belastingen; wordt ondernemers de mogelijkheid geboden (onder voorwaarden) om een tijdelijke tegemoetkoming in de loonkosten te krijgen. Allemaal maatregelen die ondernemers in winkelgebieden de nodige lucht geven in deze lastige tijden.

Een overzicht van maatregelen en informatie vind je op de website van gemeente Helmond en veel gestelde vragen over het coronavirus vind je hier.

Verder adviseren wij u dringend de aangekondigde, of nog aan te kondigen (nood) maatregelen/steun van de overheid goed in de gaten te houden en met uw adviseur hierover in contact te treden!

We wensen iedereen heel veel sterkte, wijsheid, creativiteit en flexibiliteit toe in deze strijd.  Blijf alert op de veiligheid en gezondheid van jezelf, je medewerkers en klanten.
Pas goed op elkaar en op jezelf!

Property Developments BV, Partner en Partner Vastgoed BV, Mark V. Vastgoed BV

Helmondse binnenstad behoort tot de beste van Nederland. 5 juni 2015

Helmondse binnenstad behoort tot de beste van Nederland Foto: Helmond Nieuws Helmond is in de categorie middelgrote binnensteden genomineerd voor de verkiezing “Beste Binnenstad”. Deze verkiezingen worden eens in de 2 jaar gehouden en Helmond maakt dit jaar kans om deze landelijke titel mee naar huis te nemen. Helmond neemt het op tegen Almere, Gouda, Roermond en Middelburg, deze steden hebben in april de kans gehad om te laten zien wat voor een binnenstad ze hebben en hoe ze de binnenstad aantrekkelijk proberen te maken voor bezoekers en inwoners van de stad en daarbuiten. Er waren een aantal speerpunten voor de jury, belangrijk was onder andere het winkelaanbod, marketing, duurzaamheid, openbare ruimte en het belangrijkste niet te vergeten de beleving. Helmond staat nu al in de halve finale, in juli worden er 2 finalisten aangewezen door de jury en deze twee finalisten horen op 18 november wie uiteindelijk de beste binnenstad van Nederland heeft.

Beste winkelketen van Nederland

Wederom feliciteren wij één van onze huurders met het behalen van deze mooie prijs. Only For Men!

De orgelman zag er geen brood meer in

De orgelman zag er geen brood meer in. Alfons van Gehlen was meer geld kwijt met het vervoer en onderhoud van zijn orgel, dan dat er geld in het laatje kwam. Hij wilde ermee stoppen. Maar zover komt het niet.

Beste winkelketen van Nederland

Wij feliciteren 2 van onze huurders met de behaalde 1e en 2e plaats in de ABN-AMRO “Beste Winkelketen van Nederland” 2014-2015.

Helmonder Verspaget ontvangt Brabant Bokaal

Jan Verspaget heeft maandag in Den Bosch de Brabant Bokaal 2012 gekregen uit handen van commissaris van de koningin Wim van de Donk. De bokaal is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant waarvan Van de Donk voorzitter is.

Lees hier het artikel

Helmonds weversspoel gered

Jan Verspaget heeft maandag in Den Bosch de Brabant Bokaal 2012 gekregen uit handen van commissaris van de koningin Wim van de Donk. De bokaal is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant waarvan Van de Donk voorzitter is.

Lees het volledige artikel in het EIndhovens dagblad

Brabantse Hoeders

Het boek en de tentoonstelling hebben dezelfde titel: De Brabantse Hap. Dit is een initiatief van de Brabantse Hoeders. Dit zijn vrouwen en mannen die zijn onderscheiden met de Brabant Bokaal. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant reikt elk jaar aan maximaal drie Brabanders deze onderscheiding uit. Ze krijgen dit eerbetoon voor hun inzet voor de cultuur in Brabant.

Een van deze Brabantse Hoeders is Jan Verspaget uit Helmond, een ondernemer die zijn stad mooier heeft gemaakt. Hij heeft er mede voor gezorgd dat de tentoonstelling in het kasteel van Helmond is. Daarnaast hebben de Brabantse Hoeders, als gevolg van een eerder project, een goede relatie met Helmond opgebouwd. ‘Food’ is bovendien een van de pijlers onder de economie van Helmond. Fred Quik, een Brabantse Hoeder uit Bergen op Zoom, presenteerde op zaterdagmiddag hapjes van streekproducten.

Lees het volledige artikel

Centrum-management

Als uitvoerder draag je ook weleens de kruiwagen!

Het unieke aan dit project is dat wij uitvoerder zijn van een Gemeentelijk project. Door deze manier van werken hebben wij voor de gemeenschap enorme geldbedragen kunnen besparen, de werkzaamheden sneller uit kunnen voeren omdat we niet afhankelijk waren van het ambtelijk apparaat, zelf rechtstreeks contact en overleg hadden met de winkeliers, aannemers, onderaannemers etc. Het mag duidelijk zijn dat dit een groot succes is geweest. Niet alleen omdat de locale winkeliers wilden dat wij de volgende fases gingen doen, maar ook omdat andere Gemeentes ons benaderd hebben voor deze nieuwe insteek!

Meer info kunt u volgen op

www.helmond.nl

Kwaliteitsimpuls

In 2005 is gestart met een cosmetische upgrading van het Helmondse centrum. Het was de bedoeling om in twee jaar tijd het centrum met relatief simpele, cosmetische ingrepen een metamorfose te laten ondergaan. Naast het Centrummanagement werd ook de Helmondse ondernemer Jan Verspaget bij het project betrokken. In 2005 werd een start gemaakt met de Kwaliteitsimpuls in de Ameidestraat. Deze, relatief kleine winkelstraat, telt ongeveer twintig ondernemers.

Lees het volledige artikel

Stadspenning

Op donderdag 10 december heeft Jan Verspaget uit handen van loco-burgemeester Bethlehem de stadspenning van de gemeente Helmond uitgereikt gekregen. Tijdens de jaarvergadering van de stichting Carat in het kasteel van Helmond werd Verspaget verrast door deze geste.

Meer informatie:

Lees verder in de Traverse

Helmonder van het jaar 2013

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie 2014 van de gemeente Helmond wordt opnieuw een Helmonder van het Jaar benoemd. Vaak is dat een persoon of instelling die zich al jaren verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal of cultuur gebied. Dat is logisch maar hoeft niet. De Helmonder van het Jaar kan net zo goed iemand zijn die jong is of een persoon die een heel bijzondere prestatie heeft verricht. Een kandidaat voordragen kan tot 1 december 2013 waarna een onafhankelijke jury zich zal buigen over de voordrachten die, met redenen omkleed, ingezonden worden. Uit de aanmeldingen benoemd de jury drie genomineerden en uiteindelijk een winnaar. Maar ook uw mening telt. Nadat de drie genomineerden bekend zijn, kunt u uw ‘publieksstem uitbrengen. De genomineerde met de meeste publieksstemmen ontvangt de publieksprijs.

Vorig jaar werd het Kasteel van Sinterklaas benoemd tot Helmonder van het Jaar 2012. De publieksprijs ging naar Mannenkoor Lambardi.

Kwaliteitsprijs Helmond

Op donderdag 22 september wordt in het kasteel voor de eerste keer de Kwaliteitsprijs Centrum Helmond uitgereikt. Nu de Kwaliteitsimpuls in het centrum in volle gang is, is ook de tijd rijp om goede initiatieven van ondernemers en pandeigenaars te belonen, zo vinden de bedenkers van de prijs.

De winnaar ontvangt een cheque van 2500 euro en een prachtig geslepen Swarovski bokaal.

De Kwaliteitsprijs Centrum Helmond is een gezamenlijk initiatief van het Projectbureau Kwaliteitsimpuls en het Centrummanagement Helmond en wordt ondersteund door de gemeente Helmond. Het initiatief wordt financieel mogelijk gemaakt door de Jan Verspaget Foundation.

Lees hierover in de Traverse

avada-cafe-logo-footer